Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Presentkort och introduktionsflygningar

Vill du ge bort en flygupplevelse till någon kan du köpa ett presentkort på en introduktionsflygning. Priset är 1 800 kronor och den som ska flyga får själv välja om hen vill flyga med segel- eller motorsegelflygplan. Flygningen varar mellan 25 till 45 minuter och sker efter överenskommelse med din pilot och kontaktperson.

Klicka här för information och köp av presentkort

Introduktionskurs

Du kan också köpa en introduktionskurs för 2 100 kr (1 100 kr tom. 25 år och minimiålder är 14 år.) Här ingår de tre första starterna i utbildningen samt teoriboken Du flyger och en elevhandbok. Dessa tre starter får du räkna dig tillgodo om du börjar certifikatutbildning. Flygning sker under de dagar som är överenskommet med ansvarig lärare. Läs mer om segelflygutbildning.

Flygning vid Segelflygets dag och Öppet hus

En introduktionsstart vid Segelflygets dag eller Öppet hus-evenemang på Hovby kostar 600 kronor för vuxna och 400 kronor för personer till och med 20 år. Betalning sker före flygning, ute på fältet och flygningen varar mellan 15-25 min. 

Alla flygningar genomförs tillsammans med klubbens erfarna tränare/lärare med specialutbildning på att utföra passagerarstarter.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)