Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Börja segelflyga med Lidköpings Flygklubb

Vill du lära dig att flyga med hjälp av solenergi och förstå hur man använder naturens krafter för att sväva likt en fågel på uppvindarna? Börja segelflyga med oss i Lidköpings Flygklubb!

Är du flygintresserad, då kanske segelflygning är sporten för dig? Vi vill gärna ha fler piloter i Lidköpings Flygklubb, så välkommen att kontakta oss för mer information. Eller kom ut till Hovby flygplats för att se vad vi håller på med.

Under teoriutbildningen får man lära sig grunderna i manövrering av flygplanet samt följande: flygmateriel och instrument, aerodynamik och flyglära, meteorologi, bestämmelser för flygning och luftrum, flygmedicin, navigation samt radiotelefoni.

Den praktiska flygutbildningen brukar börja i slutet av april. Vi flyger i våra tvåsitsiga segelflygplan med dubbelkommando, där eleven sitter i framsits och läraren i baksits.

Under utbildningen lär man sig att flyga i olika väder. För att komma upp i luften har LFK en motorseglare som bogserar upp oss till ungefär 500 meter. Om ingen termik finns så glider vi ner till landning där vi startade. Vid termik så blir flygningarna längre och vi kan stanna uppe över en timma, eller ännu längre om det är fint väder och ingen kö på flygplanet.

Flygträningen börjar med 20 flygningar i dubbelkommando (DK) för att sedan följas av ensamflygningar (EK) där läraren står på marken men har dubbelriktad radiokontakt med eleven.

Efter de tre första ensamflygningarna varvas flygningar i DK och EK upp till 57 flygningar med olika innehåll. I slutskedet på utbildningen flyger eleven in sig på ett ensitsigt segelflygplan. Vi har under alla våra flygningar dubbelriktad radiokontakt, dels med lärare men också med andra flygplan i vårt närområde runt Hovby flygplats.

För mer information kontakta vår skolchef, Magnus Kjällström, på telefon 070-712 42 46.

Prislista

Se våra prislistor

Simulatorer

Condor soaring: http://www.condorsoaring.com/

Silent Wings: http://www.silentwings.no/

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)