Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Lidköpings Flygklubb

Lidköpings Flygklubb har drygt sextio medlemmar och flyger från Hovby flygplats, cirka 5 kilometer söder om stadens centrum. Flygplatsen har moderna bekvämligheter för tankning och så vidare. Den kommersiella trafiken är av ringa omfattning med enstaka starter och landningar. Flygplatsen ligger under Sektor Såtenäs i Göteborgs TMA, i vilken vi har möjlighet att öppna två segelflygsektorer; Sektor Hovby och Sektor Kvänum. Så sker oftast när verksamheten är i gång.

Fältet har en asfaltsbana som är 2000 meter lång, men vi segelflyger oftast från det 800 meter långa grässtråket. Både stråk och bana ligger i riktning 06/24. Inga inflygningshinder enligt Svenska Flygfält men stråket kan vara något ojämnt. Har det regnat mycket så kan det också bli mycket vatten stående. Flygplatsen har PPR.

Kom gärna och flyg med oss! Vi brukar ha heltidsbogsering alla dagar från april till oktober. Alla är välkomna, från VM-piloter som vill träna hos oss, till privatpersoner som vill komma ut och göra en provstart när verksamheten är i gång. Säsongen brukar vara från början av april till slutet av september. För närmare information kontakta oss på epost lidkopingsflygklubb@outlook.com .

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)