Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Regntunga skyar över Falköpings flygplats. Men Bengt Karlsson är på plats och hoppas på stöttning från klubbens medlemmar. Foto: Janne Andersson

DM i Falköping är ”igång”

Publicerad av Janne Andersson

Nu har tävlingarna vid DM Västra 2024 startat. Dock har inledningen, på grund av vädret, inneburit ytterst små möjligheter till flygning. Men Bengt Karlsson är på plats för Lidköpings Flygklubb och hoppas på en snar förbättring.

DM-tävlingarna, som arrangeras gemensamt av Falbygdens FK och Skövde FK, började lördagen den 13:e. Redan under första briefing kunde de två tävlingsledarna, Bernt Hall och Bengt Aronsson, konstatera att dagen måste avlysas. Ett heltäckande högt molntäcke skymde solen och ingen termik var att vänta. Däremot regn i stora mängder under eftermiddag och kväll.

Dag två inleddes något mer hoppfullt. Det talades om ett litet men ändå möjligt väderfönster och en andra briefing utlystes. Efter lite fika i det synnerligen välförsedda köket tvingades dock Bengt Aronsson avlysa även söndagen:

– Det är helt enkelt för mycket termik och fukt. Så fort solen bryter igenom ökar konvektionen och nya regnmoln bildas. De här pulserna kommer troligen att upprepas tills det blir för sent för oss att flyga, sade Bengt.

Lidköpings Flygklubbs enda deltagande pilot, Bengt Karlsson, summerar inledningen:

– Vad kan man vänta. Frugan är bortrest så jag får flyga hur mycket jag vill under veckan, det är mitt i industrisemestern och det är segelflygtävling. Det är klart det är uselt väder, säger Bengt som ändå hoppas på de något mer positiva prognoserna för senare delen av tävlingen.

– Men jag tar gärna emot lite hjälp med montering och vinghållning under veckan, då laget (bestående av artikelförfattaren, reds anm.) inte kan vara med under måndag till och med torsdag.

Så passa på att ta en tur till Falköpings flygplats för att stötta Bengt. Om inte annat så kan ni ta en fika eller lunch i köket. Det är buffé på hemlagad och mycket god mat. Man kan också vara med på quiz, grillkväll, prova på att vinscha eller besöka segelflygmuseet på Ålleberg.

Totalt deltar 19 piloter i klasserna Klubb och Open Racing. Här kan ni se resultaten via RST-Online.

Superskeppet SMZ får tills vidare vara kvar i vagnen, men senare i veckan väntar bättre väder hoppas Bengt Karlsson.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)