Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Lennart Olsson, till vänster, och Tomas Olsson, till höger, gjorde under måndagen sina PC-flygningar med Henrik Svensson, i mitten. Foto: Göran Bristav

”Nya” Dimona-piloter på gång

Publicerad av Janne Andersson

Olsson, Olsson och Olsson. Det är namnen på de tre piloter som under måndagen gjorde PC på klubbens motorseglare. En av dem är redan klar för att bogsera, och två ska börja sina utbildningar snarast.

Det händer sig så att vi nu har tre möjliga nya bogserpiloter i Lidköpings Flygklubb. Lennart Olsson, Torbjörn Olsson och Tomas Olsson. Under måndagen gjorde dessa tre PC för segelflyginspektör Henrik Svensson. Henrik var mycket nöjd och kunde godkänna de tre aviatörerna.

Tomas har sen tidigare bogsertillstånd, så han är klar för att börja bogsera. Lennart och Torbjörn ska börja sina utbildningar så snart pappersexercisen är klar.

Göran Bristav har hållit i utbildningen så här långt och han meddelar också att han inte jobbar så mycket nu, och därför har tid att skola på Dimonan om någon vill flyga in sig eller genomgå någon annan utbildning.

– Det går bra vardag som helg, efter överenskommelse, säger Göran.

Klubben är hursomhelst i behov av ”nya” piloter, och gärna sådana som även kan bogsera, så vi hoppas få se mycket av Olsson-ligan på Hovby i framtiden. I bogsering eller fritt flygande.

Henrik Svensson höll även i Torbjörn Olssons PC. Foto: Lennart Olsson

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)