Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Det kan ha blivit besöksrekord under årets upplaga av Segelflygets dag. Inte mindre än 29 personer passade på att flyga. Foto: Janne Andersson

Många besökare på Hovby

Publicerad av Janne Andersson

Årets upplaga av Segelflygets dag blev mycket lyckad och frågan är om det inte blev rekord i antal flygningar.

Till en början av dagen var himlen heltäckt av grå, solinstrålningsmotverkande moln, men det hotande regnet från väster höll sig i stort sett borta. En frisk och kall vind rakt i bana 24 gjorde att temperaturen var obehagligt låg under förmiddagen. Senare sprack det dock upp och blev behagligare då solen värmde och termik uppstod.

När dagen var slut kunde vi summera inte mindre än 29 flugna starter, vilket troligen är rekord för segelflygets dag i Lidköping. Vi fick även några möjliga framtida elever, varav en direkt anmälde sitt intresse för en certifikatkurs.

Hemsidesredaktionen gjorde en högst ovetenskaplig marknadsundersökning, vilken visade att ungefär 50 procent av besökarna fått veta om arrangemanget via Facebook, 25 procent via infartsskylten vid 49:an, 20 procent via texten på vår flygplansvagn och en person via Kurt Littorin.

Vi hade under dagen gott om klubbfunktionärer, både bogserpiloter, segelflygplanspiloter och markpersonal – ingen nämnd och ingen glömd – som alla är värda ett stort tack. Ett extra tack går emellertid till duon Los Dos Locos, bestående av Michael och Gamzat, som iförda sina sedvanliga sombreros hade mexikansk dansuppvisning. En syn som sällan skådats på segelflygdagar.

Bra jobbat alla!

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)