Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Fram till och med söndag flyger LFK från Falköpings Flygplats. Foto: Thomas Pyls

Flygningarna från Falköpingsfältet funkar fint

Publicerad av Janne Andersson

Thomas Pyls meddelar att den till Falköping utlokaliserade flygverksamheten är igång.

Under veckan har vi, på grund av motorevenemanget Power big meet, flyttat UDL, HT, IZ och EV till Falköpings flygplats och där inhyst oss i Skövde Flygklubbs hangar. Verksamheten har fram till och med tisdag varit bra och Thomas Pyls rapporterar att man gjort tio starter och flugit tolv timmar plus tre bogseringar av utelandande SM-piloter till Herrljunga.

Thomas skriver på Facebook: ”Tack Skövde Flygklubb att vi från Lidköpings FK kan låna er hangar denna vecka när vår egen kommun stänger flygplatsen för en motorevent till nästa söndag. Även tackar vi Falbygdens Flygklubb för all support och gästvänlighet. Vi flyger hela veckan hos Skövde och Falbygdens FK så kom hit och testa detta fina flygfält.”

Verksamheten på Falköpingsfältet kommer enligt planerna att fortsätta till och med söndag.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)