Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

En lärorik vecka i Falköping

Publicerad av Rasmus Johansson

Flygveckan i Falköping blev kortare än vi hade hoppats på, men ändå lärorik på många sätt. För min del började veckan redan på lördagen den 29:e, då vi bogserade över HT till Falköping. Det gav mig möjlighet att testa bogsering i högre hastighet och att för första gången landa på ett nytt flygfält. Väl där stuvade vi in HT och DL i den hangar vi fått låna för veckan.

Under måndagen demonterade vi EV och IZ för transport i vagn till Falköping. När vi kom dit monterade vi snabbt ihop dem för att komma igång med flygning efter lunch.

För mig som nybörjare var både måndagens och tisdagens flygningar utmanande med krånglig termik och piloter från SM att dela termiken med. Det gav mig dock möjlighet att lära känna närområdet runt fältet och uppleva vackra vyer över Ålleberg från ovan.

Redan på torsdag kväll bestämdes det att vi på fredagen skulle börja transportera hem flygplanen eftersom vädret inte var lämpligt för flygning under resten av veckan och helgens prognos inte såg bättre ut. Därför åkte vi ut på fredag förmiddag och inom cirka 1,5 timme hade både EV och IZ demonterats och packats för transport hem.

Även om jag inte hade möjlighet att genomföra vissa aktiviteter, som vinsch-start och landning på Ålleberg, fanns det många lärorika ögonblick både på marken och i luften för oss nybörjare som var med.

Jag vill också passa på att tacka alla som bidrog till att veckan flöt på så bra som den gjorde, trots att vädret inte var på vår sida.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)