Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
På torsdag den 6 juni bjuder Börje och Claes på tårta i klubblokalen.

Tårtkalas med Börje och Claes

Publicerad av Janne Andersson

På nationaldagen bjuds det på tårta på Hovby. Det är Börje Ragnarsson och Claes Andersson som vill fira sin rekordbogsering med efterföljande utelandning.

När köerna lättat under söndagens spaka-själv-dag, drog de två oförvägna piloterna Claes Andersson och Börje Ragnarsson iväg mot en hägrande cumulusfront belägen i höjd med Billingen. Efter en, med vanliga piloters mått mätt, osedvanligt lång bogsering till trakterna runt Hornborgasjön, anträddes en polygonbana Varnhem – Timmele – Hasslösa. Efter att ha startat om en gång gick färden söderut med god fart. Söder om Falköping började dock höjden att tryta och de tog sikte mot ett stort, svart cumulusmoln vid Kinnarp.

– Det var då vi såg att det började regna och blixtra något alldeles otroligt. Det var definitivt inget man gärna ville ge sig in i, säger Claes Andersson till hemsidesredaktionen.

– Det var bara att glida mot Falköping för landning där.

Väl på marken igen blev det att att ringa Bosse Knutsson, som fick ge sig iväg med UDL för att hämta hem de båda bålda piloterna. Kostnaden för bogsering, överflygning till Falköping och den därpå följande ferry-flygningen hem till Hovby innebär ett avsevärt tillskott till klubbens budget under juni, och detta vill nu Börje och Claes fira med att bjuda på tårta – troligen jordgubbstårta – på torsdag den 6 juni, klockan 10:00, i klubblokalen på Hovby.

Klubbmedlemmarna hälsas välkomna för att inmundiga de kulinariska kreationer som kommer att presenteras.

Fler sådana här initiativ välkomnas i Lidköpings Flygklubb, för ”det är roligare att flyga än att gå på marken,” som en känd segelflygare, numera verksam i Borås, brukar säga.

Och det kunde ha blivit en jättefin flygning, om bara inte åskan slagit till.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)