Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Söndagens spaka-själv-dag blev lyckad, även om den sedvanliga kön uteblev. Totalt flög 18 personer med oss. Foto: Michael Köster

Öppet hus på Hovby med bra resultat

Publicerad av Janne Andersson

Söndagens öppet hus på Hovby blev lyckat, men fler kunde ha flugit.

Publiktillströmningen var god, men kunde varit bättre, när Lidköpings Flygklubb ordnade spaka-själv-dag för allmänheten. Men vi flög ändå med 18 intresserade personer i ett helt termikfritt luftrum. Vinden som låg på från sjön höll rent från cumulusbildning i närområdet och innebar en del turbulens på lägre höjd, medan det över 150 meter var mycket stilla.

Men alla som flög verkade mycket nöjda och arrangemanget flöt på utan problem. Mycket tack vare våra många funktionärer, både i luften och på marken. Tack till er alla.

När kön var avverkad drog Claes Andersson och Börje Ragnarsson i YH iväg i riktning mot de hägrande jättecumulusen vid Billingen för en tänkt tur och returbana. Ett jättelångt släp varpå de dessvärre tvingades landa på Falköping och nödgades ta ett ferry-släp hem. Men det var en synnerligen frisk satsning av två oförvägna piloter. Och eventuellt kan det bjudas på tårta någon dag i en inte alltför avlägsen framtid. Kanske jordgubbstårta?

Nedan några bilder tagna av Michael Köster och Janne Andersson.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)