Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Söndag 2 juni är det öppet hus hos Lidköpings Flygklubb, LFK, och den som vill kan prova på segelflygning.

Prova på segelflyg med Lidköpings Flygklubb

Publicerad av Janne Andersson

Söndagen den 2 juni är det dags för alla flygintresserade att komma ut till Hovby flygplats för att prova segelflygning.

Då vi märkt ett stort intresse för det årligen återkommande, nordiska arrangemanget Segelflygets dag, som brukar hållas i augusti, arrangerar Lidköpings Flygklubb även i år en extra möjlighet att prova på segelflygning.

Söndag den 2 juni, mellan 10:00 och 16:00 på Hovby flygplats, kan den som vill få flyga med ett av våra tvåsitsiga segelflygplan. I en så kallad introduktionsflygning tillsammans med en av våra lärare eller tränare får ni uppleva hur det är att flyga enbart med hjälp av naturens krafter. Ni får också – om ni vill – prova att styra själv och samtidigt se en härlig vy över landskapet.

En introduktionsstart vid Segelflygets dag eller Öppet hus-evenemang på Hovby kostar 600 kronor för vuxna och 400 kronor för personer till och med 20 år. Betalning med swish (helst) eller kontanter (helst inte, och i så fall gärna jämna pengar) sker före flygning ute på fältet och flygningen varar normalt mellan 15-25 min. 

Här kan du läsa mer om hur det går till att prova på segelflyg eller hur man lär sig flyga och tar ett eget certifikat.

Och för er som inte kan vara med just denna söndag, så blir det Segelflygets dag lördag 17 augusti.

Varmt välkomna till Hovby flygplats!

Lidköpings Flygklubb

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)