Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Under Power meet-veckan gör vi ett nytt försök att flytta verksamheten till Ålleberg eller Falköping. Bild: Nordic Gliding

Prova att flyga på Ålleberg

Publicerad av Janne Andersson

Vår skolchef, Magnus Kjällström, har planer för flygning från Ålleberg när Hovby är stängt under vecka 21:

Hej,

NOTAM 13-17 maj på ESGL är ju alltid lite förvånande. Dock förekomer det varje år numera av olika anledningar.

Veckan som gått har bjudit på ganska bra segelflygväder men inte i närheten av Vänern, och nu är det ett NOTAM 20-24 maj på ESGL igen! Alltså nästa vecka åter svårare att flyga från Hovby.

Då jag tidigare i veckan frågade Henrik Svensson om LFK kan komma till Ålleberg med ett eller fler flygplan så gick det bra. Igår bekräftade han detta, vi är välkomna även nästa vecka eftersom vi har NOTAM med begränsningar på Hovby.

Torbjörn Hägnander och Bengt Karlsson har flugit från Ålleberg den innevarande veckan i högtrycksväder men med cumulus på hög höjd.

Henrik Svensson har bogsering nästa vecka (tisdag var lite tveksamt då vi frågade honom igår) men jag hoppas han fixar det.

Det är mycket lärorikt att komma till Ålleberg men Berget är lite svårt att flyga ifrån speciellt vid höga vindhastigheter och sida. Många av våra äldre piloter har erfarenhet från Ålleberg och har nu möjlighet att återupleva sådant som hangflygning, termik och kanske våg i omgivningen.

Som lärare kan jag ställa upp 2-3 dagar från måndag den 20/5. Allt beror förstås på väder. Högtrycket kan inte bestå för evigt så det kommer antagligen in något frontväder från väst och jag hoppas på flygbart naturligtvis.

Vilka flygplan ska vi i så fall ta med? Mitt förslag är att någon flyger upp HT och EV på söndag om det finns piloter som vill flyga dessa under veckan på Berget. Vagnarna får ses över som vanligt. Det kan finnas möjlighet att ställa in planen i någon hangar på berget. Dessutom: Restaurangen har öppet och de var trevliga, så mat finns alla dagar.

Hälsningar

Magnus Kjällström

070 – 712 42 46

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)