Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Janne Nordh berättade om sina äventyr i luften 2023 vid Lidköpings Flygklubbs årsmöte.

Årsmötet 2024

Publicerad av Janne Andersson

Söndagen den 7 april hölls årsmöte för Lidköpings Flygklubb.

Ett 20-tal medlemmar hade under kvällen mött upp i klubblokalen på Hovby när ordförande Börje Ragnarsson hälsade välkommen till årsmöte för 2024.

Efter inledande formalia höll kassören, Ingemar Ivarsson, en genomgång av ekonomin under det gångna året. En ekonomi som präglas av det dåliga vädret och det låga flygtidsuttaget.

– Med tanke på vilken omsättning vi haft är vinsten närmast att räkna som ett nollresultat. Men vi gick i alla fall inte back, sade Ingemar.

Men revisorerna hade inget att erinra och mötet beslutade om ansvarsfrihet för styrelsen 2023. Kassören gick därefter igenom budgetförslaget för 2024, vilket innebär en del prishöjningar. Bland annat höjs grundavgiften från 1 500 kronor till 2 000 kronor, och paketpriset justeras också uppåt. Efter en några ytterligare justeringar fastställdes den kompletta prislistan som du kan du läsa här.

Vi kommer att byta lås eller låssystem till klubbhuset. Antingen blir det ny cylinder och nya nycklar som medlemmarna kommer att få kvittera ut dessa hos kassören. Eller så blir det ett elektronsikt lås med kod. Utredning pågår.

Hanteringen av solcellsparken och dess återverkningar på vår verksamhet diskuterades också, och man kan konstatera att det inte är något överflöd av information från flygplatsledningen. Bland annat märker vi att det tidigare sagts att byggnationen skulle påbörjas till hösten, efter säsongen, men redan nu står grävmaskiner redo i banändan.

I styrelsen blev det inga stora förändringar, men Janne Nordh valdes som suppleant, och Michael Köster tar över som vice ordförande efter Alexander Hasselgren. Hela det officiella protokollet, och det från det styrelsens konstituerande möte, kan du läsa på klubbens medlemssidor.

Därefter var det dags för en mycket uppskattad fika arrangerad av Thomas Pyls.

Som avslutning berättade Janne Nord om sin verksamhet under 2023, som trots utebliven medverkan på VM i Australien innebar över 300 timmar och 25 000 kilometer sträcka. Dessutom visade han bilder och berättade om sin 100-milaflyginng som förmodligen är svenskt rekord.

Ett 20-tal medlemmar deltog vid LFK:s årsmöte under söndagskvällen.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)