Ett gäng entusiaster har under den senaste tiden lagt ner ett jättearbete på att reparera IZ:s vingar.

Slipning pågår i bygglokalen

Publicerad av Janne Andersson

In i det sista slipas det på vingarna till LS-6:an.

– Men vi kommer att vara klara i tid till säsongsstarten, säger Claes Andersson.

Den som varit ute i bygglokalen på sista tiden har inte kunnat undgå den febrila verksamhet som försiggår. Här håller en grupp entusiaster, anförda av Claes Andersson, på med att slipa det sista på LS-6:an IZ:s vingar.

– Vi insåg att det var så mycket sprickbildning i vingarna att vi var tvungna att göra något. Vänstervingen har fått ett helt nytt lager av gelcoat och högervingens yta är ny till ungefär 40 procent, säger Claes Andersson, förste försteslipare i Lidköpings FK.

Till sin hjälp har Claes haft Leif Sendelius, Gamzat Kamalov och Bosse Knutsson, den senare nyligen befordrad till försteslipare. Under söndagen påbörjades arbetet med att vaxa och polera den högra vingen och under måndagen planeras för det samma på vänster vinge.

Det är en mycket stor arbetsinsats som ovan nämnda herrar gjort och gör. De medlemmar som har tid, möjlighet och bakkunskaper får gärna åka ut till klubben och bjuda dem på fika. Gärna tårta eller hembakade kakor. Det gillar de.

Förste försteslipare Claes Andersson är den som har huvudansvaret för arbetet.
Bosse Knutsson, numera försteslipare i Lidköpings FK, lägger an med 1500-pappret på IZ:s högervinge.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)