Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Dimonan är servad och klar för flygning. Bild: Bengt Karlsson

Klart för flygning

Publicerad av Janne Andersson

Våren är (nästan) här och Dimonan är klar för flygning.

Under lördagen monterades och kontrollflögs klubbens bogserande motorseglare, Super-Dimonan, UDL, efter en tids vistelse i bygglokalen. Ingemar Ivarsson och Kurt Littorin har med gemensamma krafter gjort 200-timmarsservice och Thomas Pyls har fixat ett glapp i höjdroderstången, så nu är maskinen i princip ”som ny”.

Kontrollflygningen utfördes av Bengt Karlsson och undertecknad. Inga felfunktioner kunde hittas, så DL är klar för att flygas. Tänk dock på att vädret kan vara lurigt så här års med snabba skiftningar från klar sikt och vindstilla till dimma, drivis och hagelstorm.

För att minimera slitaget på motorn under kyliga dagar är det att rekommendera förvärmning minst en halvtimma före flygning. Och viss försiktighet anbefalles när maskinen tas ut och ställs in. Det är lite trångt och vi vill inte skada något av de fordon som vinterförvaras i hangaren. Och inte heller Dimonan, givetvis.

I övrigt är det bara att flyga, men kontrollera gärna att ni har cert och medical som är gällande, och är ni tveksamma på er aktuella flygtrim, gör en start med en lärare.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)