Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Målarmästare Pyls i farten. Under tisdagen målade Thomas Pyls H:s vinge som omsorgsfullt slipats av Claes Andersson. Foto: Torbjörn Hägnander

Rapport från byggverksamheten

Publicerad av Janne Andersson

Nu har Duo-Discusens vinge målats. Byggansvarige Torbjörn Hägnander berättar om verksamheten som pågår för fullt.

Arbetet med HT har varit igång en tid, och har för tillfället pausats i väntan på den nya klädseln som beräknas komma inom ett par veckor. Men verksamheten står inte still för det. Under onsdagen målade Thomas Pyls YH:s vinge, som slipats av Claes Andersson.

– Claes och Thomas har gjort ett jättefint arbete. Vingen är nu målad med polyuretan-färg som ska härda en tid innan det blir dags för slipning, säger Torbjörn Hägnander, som samordnar arbetet i byggis.

– Nu på lördag den 27 januari ska vi ta in LS-4:an EV och göra tillsyn med rengöring, vaxning och smörjning. Vi förväntar oss inga större reparationer på den.

Därefter är det dags att ta in Super-Dimonan i bygglokalen för årstillsyn

– Vi räknar med att demontera och ta in den på lördag den 10 februari och att arbetet med att göra rent och vaxa ska fortgå under hela vecka sju. Här får gärna många medlemmar komma ut och hjälpa till. Samtidigt kommer Ingemar Ivarsson och Kurt Littorin att göra 100-timmars på motorn, säger Torbjörn.

När Dimonan är färdig är det LS-6:an som ska få en vanlig översyn. Inte heller här planeras några stora reparationsarbeten.

Byggverksamheten fortgår under tisdags- och torsdagskvällar, samt lördagsförmiddagar, men den som så önskar får naturligtvis arbeta med olika projekt även på andra tider.

Michael Köster och Gamzat Kamalov har arbetat med HT, som nu väntar på ny klädsel i cockpit. Foto: Janne Andersson.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)