Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Torbjörn Hägnander är ansvarig för årets upplaga av Byggverksamhet für alle, och har tillsammans med Jörgen Olsson och Bengt Karlsson förberett för att arbeta med HT i bygglokalen.

Byggverksamhet für alle – igen

Publicerad av Janne Andersson

Nu börjar vi på allvar med årstillsyn på klubbens flygplan och annan utrustning. På tisdag kväll är första tillfället.

Alla, oavsett teknisk kunskap och flygerfarenhet, är välkomna till bygglokalen när vi drar igång med en välbehövlig tillsyn av klubbens materiel. Det är andra vintersäsongen som vi kör Byggverksamhet für alle, och första kvällen är nu på tisdag den 9 januari.

– Vi börjar vid 17:30 och håller på till 21:00, inklusive fika. Och ja, man får gärna ta med sig egna kreationer inom baknings- och konditoriområdet, säger Torbjörn Hägnander, som är initiativtagare till byggkvällarna och en av de ansvariga.

Enligt planeringen hålls bygg- och serviceverksamheten på tisdags- och torsdagskvällar till en början, och från och med 3 februari även på lördagsförmiddagar, då Torbjörn Olsson är ansvarig.

– Torbjörn Olsson och jag kommer att se till att det finns att göra, och vi börjar med HT, säger Torbjörn Hägnander.

Förutom själva årstillsynen är det tvättning och vaxning som står på schemat.

– Vi ska också slipa och måla bakre huvens sarg utvändigt och måla båda huvsargerna invändigt. Dessutom ska vi slipa dynor och ryggstöd rena då de ska få ny klädsel. Själva omklädningen har vi avtalat med tapetsören Lotta här i Lidköping att utföra, säger Torbjörn och poängterar att den som vill gärna får fortsätta med påbörjade projekt på dagtid.

Efter att Twin III:an är klar fortsätter verksamheten med LS-4:an EV och 6:an IZ. Här är det årstillsyn, tvättning och vaxning samt lagning av gelcoatskador som gäller.

Vi hoppas att många medlemmar kommer ut till bygglokalen på Hovby, om inte annat för en trevlig samvaro och fika. Och vem vet, man kanske lär sig något nytt om flygplansunderhåll?

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)