Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Under onsdagen flög Torbjörn Hägnander tur och retur Åsundens sydspets. Hemkomsten markerades genom en tryckare i typisk Torbjörn-stil. Foto: Rasmus Johansson

Tryckande värme och regn under intensivveckan

Publicerad av Janne Andersson

Under intensivveckan var vädret växlande, från väldigt varmt till regn, men den planerade skolningen kunde genomföras som planerat, dessutom gjordes ett antal fina RST-resultat och några passagerarstarter.

Skolchefen, Magnus Kjällström, berättar om sina intryck från veckan på Hovby:

Måndagen den 26 blev en bra start med hyfsat väder för alla som flög, dock kom en front att förkorta dagen något. Rasmus Johansson fick sitt elddop i LS-4:an och gjorde bra flygningar i byig vind.

Tisdagen med för dåligt väder med regn sent på dagen. Bara att hoppas på onsdag.

Onsdagen blev en riktig PLUS-dag. Alla som flög fick fina flygningar och Rasmus gjorde färdigt sin inflygning på LS-4:an.

Torsdag, åter en för dålig dag för flygning. Högtrycksrygg med höga moln skymmer så det blir marktjänst igen. Vi har tre olika vagn typer, Göök-vagn, Modigs-vagn och Cobra-vagn beroende på vilket flygplan som behöver hämtas.

Vi får tillfälle att montera en checklista (för vad som behövs och hur man ska göra vid hämning av flygplan.) i LS4ans vagn. Genomgång av de andra olika egenheter i vagnarna kunde vi inspektera.

Fredag, blir även den en medioker dag med låga moln och helkass för flygning.

Dock kan vi äntligen ha få en kollega som lär oss lite om våra segelflygdatorer. Rasmus är mycket bra på att lära ut denna kunskap. Till och med gamla lärare som undertecknad kan nu lägga banor och få ihop ett fungerande underlag.

Rasmus Johansson, som under veckan flög in sig på LS-4:an, delger oss här sina intryck:

Efter årets intensivvecka som bjudit på varierat väder är jag tacksam för alla som ställt upp så det kunnat flygas och gått igenom diverse delar med mig på marken. Det har varit lärorikt och spännande att flyga in sig på LS-4:an och jag ser nu fram emot att kunna beta av det sista på utbildningen och få mitt certifikat.

Se Torbjörn Hägnander på lägsta höjd men med högsta fart.

Klubbens medlemmar gjorde även flera RST-flygningar. Bland annat en 50 mil tur och retur av Janne Nordh och fina flygningar av bland andra Torbjörn Hägnander, Bengt Karlsson, Börje Ragnarsson och Claes Andersson.

Nedan några bilder från verksamheten, foto Janne Andersson om inte annat anges.

Onsdagen bjöd på spännande flygning vid frontmoln på över 2 000 meter.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)