Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Över Vättlösa mötte skribenten dessa två flygande kollegor. Något som gjorde skribentens dag. Och även om tranorna inte var lika imponerade, verkade de heller inte störas utan låg lugnt kvar i ett vänstervarv upp till 1 800 meter.

Säsongsstart med kanonväder

Publicerad av Janne Andersson

Nu har säsongen 2023 kommit igång i Lidköpings Flygklubb. Och med en molnbas på över 2 000 meter kunde inte medlemmarna, eller tranorna, klaga på vädret.

Under påskdagens förmiddag genomfördes de sista monteringsarbetena på Hovby. Samtliga klubbflygplan och en majoritet av de privatägda planen är nu monterade, provflugna och klara för nya äventyr i lufthavet. Återstår en smärre korrigering på UHT, men den beräknas bli klar i veckan som kommer.

Vädret under dagen var understundom mycket bra med rapporterade höjder över 2 000 meter, vilket var betydligt bättre än vad som prognostiserats. Detta innebar härliga vyer över Västergötland där man kunde se hur det fortfarande ligger snö på Billingen och i Skövdetrakten, medan övriga landskapsdelar i det närmaste är helt snöfria. Att undertecknad sedan fick möjlighet att kurva tillsammans med två tranor 1 800 meter över Vättlösa, utanför Götene, gjorde ju inte saken sämre.

Även om dagen kanske mest gick åt till att provflyga planen, så kunde Börje Ragnarsson, Thomas Pyls och Janne Nordh rapportera in årets och säsongens första RST-resultat. Och som Janne Nordh skrev i kommentaren till sin flygning:

– Det är härligt att vara igång!

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)