Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken
Premiär. Fredagen den 21 april drogs det första släpet med Börjes Dynamic. Foto: Torbjörn Hägnander

Första Dynamic-släpet och Aurora

Publicerad av Janne Andersson

Under fredagen bogserades det första segelflygsläpet med Börje Ragnarssons ultralätta Dynamic. Enligt vanligtvis välunderrättad källa steg det med tre meter i sekunden, och då hade man med två personer i Duon och två personer i Dynamicen. Verkar mycket lovande, och fint att veta att det finns ytterligare en kärra med bogserkrok på Hovby.

På lördagen såg vädret lovande ut och förutom Magnus Kjällström och eleverna som oförtrutet skolar vidare, drog ett antal klubbmedlemmar ut för att flyga. Efter ett inledande startförsök på ett alltför trögt stråk flyttades verksamheten till banan. Vädret var inledningsvis ganska svagt och piloterna fick kämpa för att hålla sig i luften. Men efter en stund kryade det på sig högst väsentligt och höjder på 2 300 meter rapporterades.

På söndagen regnade det.

Försvarsmaktsövningen Aurora 23 ställer förvisso till det i luftrummet, men det finns ändå möjligheter att flyga. För att läsa mer om detta kan ni gå till Segelflygets informationssida. Där kan ni också ladda ner luftrumsfiler med de R- och D-områden som gäller för övningen.

Nedan kan ni se Torbjörn Hägnanders film från premiärsläpet med Dynamic.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)