Klara med radiotillstånden blev LFK-flygarna Ambjörn, Rasmus, Joel, Filip och Börje. Här med kontrollanten Hans Folkesson. Ambjörn och Joel blev dessutom helt klara med sina segeflygcertifikat under lördagen.
Foto: Magnus Kjällström

Fem flygare klara med radiotillstånden

Publicerad av Janne Andersson

Kan det vara annat än glada miner efter att erövrat sitt flygcertifikat? Nu kan Ambjörn och Joel verkligen sväva i det blå. Alla flygövningar och teorigenomgångar mynnade under lördagen den 10 september ut i en uppflygning för Segelflygets kontrollant Hans Folkesson. Övriga elever får vänta tills nästa år då utbildningen fortgår i vår.

Eftersom Sverige följer Europeiska normer så är det nu möjligt att flyga på sitt certifikat i hela EU.

Ett nålsöga som en flygare måste komma igenom är att få tillstånd att tala i radion som alla flygplan numera är utrustade med. Fem LFK-piloter klarade under samma dag sina radiotillstånd med engelsk behörighet: Ambjörn, Rasmus, Joel, Filip och Börje.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)