Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Klubbtävlingen avgjordes i bra väder

Publicerad av Janne Andersson

Under lördagen genomfördes vår klubbtävling som planerat. Efter att ha börjat dagen med briefing, kaffe och god födelsedagstårta som Janne Andersson bjöd på, drogs flygplanen ut till bana 24. Förutsättningarna var bra, 2-3 meter stig med 1400 meter i bas. Vinden var stark från väst och fina gator bildades.

Tävlingsuppgiften bestod av en AAT-bana på cirka 10 mil som min- och cirka 20 mil som maxdistans. Flygningen gick bra, ingen landade ute, och var heller inte illa ute vid något tillfälle utan det flöt på bra. Efter landning åts korv och vi samlades i klubblokalen för att fastställa vem som var segraren.

Det visade sig att Janne Andersson hade tagit hem det hela genom att flyga 125 km med 125 km/tim. Till skillnad från de andra så undvek Janne att kurva utan gled sig istället genom hela banan. God tvåa blev team YH bestående av Göran Bristav och Bosse Knutsson med 103 km/tim. Axel Laurin placerade sig på en fin tredjeplats med 86 km/tim. Hela resultatet kan ses på RST Online.

Min personliga åsikt är att det var en väldigt lyckad dag som gav mersmak och som kommer att anordnas igen. Stort tack till tävlande och funktionärer för väl genomförd tävling!

Tomas Olsson

Se Michael Kösters bilder från tävlingen nedan:

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)