Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Lyckad intensivvecka på Hovby

Publicerad av Rasmus Johansson

Så kliver Rasmus Johansson in i skaran som hanterar ett segelflygplan till fullo. Första och andra ensamflygningen gick med bravur, likväl som den tredje landningen då han som pilot slappnade av, bjöd på lite mer dramatik. En studs i landningen som han korrigerade till fullo och visade hur en liten justering lätt kan initieras för att rädda situationen. Bravo Rasmus!

På bilden ovan är det bara glada miner. Rasmus i flygplanet, Joel Mehammer Lannergård och Ambjörn Lannergård som nu båda har flugit sträcka och är influgna på vår ensitsiga LS 4 tar termik som om de aldrig har gjort något annat. Alla segelflygare känner till hur det är att flyga i torrtermik. Det är inte lätt men här är grabbarna som fixar det.

Temperaturer runt trettio grader kräver full mundering med skärmmössa, solglasögon och lämpligt intag av vätska.

Magnus Kjällström

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)