Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Klubbtävling med LFK

Publicerad av Rasmus Johansson

Då klubbens HDI-tävling blev så uppskattad och lyckad så kommer vi genomföra en klubbtävling med ungefär samma upplägg. Lördagen den 6 augusti, briefing kl 09.00 är det som gäller!

Enklast förklarat så är det i princip RST flygning där alla åker en gemensam bana som utvärderas och sammanställs i RST-Online. I och med att vi kommer följa RST regler så blir det möjligt atregistrera flygningen i vanliga RST tävlingen också.

Alla är välkomna att delta, men tyvärr inte samtidigt eftersom vi har begränsat kapacitet och bara ett bogserflygplan. Vi väljer denna gång att begränsa antalet tävlande flygplan till 6 stycken. span>

En klubbtävling består givetvis av tävlande, men utan bogserpilot, flygledare, tävlingsledare, medhjälpare och ”lag” om det nu skulle bli utelandning blir det ingen tävling. Om man vill vara med ocflyga så är det ”först till kvarn-metoden’ som gäller samt att de som var med på HDI kanske kan få flyttas lite bakåt i kön. Denna metoden använder till exempel Janne och Bengan. Bengan vann ju HDI så nu är deJannes tur att försöka, och han har redan anmält sig. Tävlingsledaren tar sig rätten att pussla ihop det efter bästa förmåga. Claes Andersson är också redan anmäld och avser flyga Duo eller Grob tillsammans menågon i framsits. Kanske flyger någon annan i den andra tvåsitsaren på liknande sätt?

Anmälan görs på RST-Online, under ”Övriga tävlingar”, ”Lidköpings FK Klubbtävling 1-22”. Där finns också mer information i ett dokument som man kan ladda ner. Anmäl ditt flygplan som du helst flyger. Bry dig inte om hur många som anmält sig eller vilka flygplan som är redan anmälda. Vi vill se hur stort intresset är. Blir vi för många eller om flera vill flyga samma flygplan så försöker vi lösa det på bästa sätt sen.

Min förhoppning är att denna tävling upplevs som rolig för då kan det bli ett återkommande evenemang.

Visar det sig att vädret inte samarbetar på lördagen så kan vi hålla tävlingen på söndagen eller nästkommande helg.

Övrig friflygning ska fungera som vanligt denna dag med flygplan som inte deltar i tävlingen och när tävlande har landat. Dock har startfältet företräde när dom ska upp i luften.

OBS! Briefing kl 09.00

Tomas Olsson, tävlingsledare. Ring gärna, eller messa 070-4610170.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)