Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Prova på segelflyg!

Publicerad av Rasmus Johansson

Då vi märkt ett stort intresse för det årligen återkommande, nordiska arrangemanget Segelflygets dag, som brukar hållas i augusti, arrangerar vi i Lidköpings Flygklubb i år en extra möjlighet att prova på segelflygning.

Lördag den 7 maj, mellan 10:00 och 16:00 på Hovby flygplats, kan den som vill få flyga med ett av våra tvåsitsiga segelflygplan. I en så kallad introduktionsflygning tillsammans med en av våra lärare eller tränare får ni uppleva hur det är att flyga enbart med hjälp av naturens krafter. Ni får också – om ni vill – prova att styra själv och samtidigt se en härlig vy över landskapet.

Och för er som inte kan vara med på lördag, så blir det som vanligt Segelflygets dag en lördag i augusti. Exakt datum är ännu inte klart, men vi återkommer.

Varmt välkomna till Hovby flygplats! – Lidköpings Flygklubb

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)