Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Lyckad prova-på-dag med LFK

Publicerad av Rasmus Johansson

Ett drygt 20-tal personer passade på att flyga segelflyg under lördagens prova-på-dag. Vädret var stundtals mycket krytt och de flesta av besökarna fick uppleva hur det fungerar att flyga termik, förutom de sista starterna på dagen då ett markant vindskifte från västlig till nordostlig vind gjorde att uppåtvindarna flyttade sig alltför långt inåt land för att kunna nås från Hovby.

Prova-på-dagen var ett extrainsatt evenemang för att möta det stora intresset vi märkte under fjolårets Segeflygets dag, då ett vi gjorde väl över 30 starter med passagerare. Vi kommer också att vara med då årets upplaga av Segelflygets dag arrangeras i augusti. Då får alla intresserade en ny chans till en upplevelse utöver det vanliga.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)