Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Nya motorn monterad

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

På två dagar har flygteknikern Jens Berglund, tillsammans med Kurt ’Litto’ Littorin och Torbjörn Hägnander från klubben monterat den nyinköpta Rotax-motorn i Super-Dimonan, med Thomas Pyls som ansvarig för inköp av motorn och anskaffning av delar.

Många skulle kanske vara en aning nervösa inför detta stora och viktiga jobb, men Jens är vid hemsidesredaktionens besök i bygglokalen ytterligt lugn.

– Det har gått ungefär som förväntat, och vi ska försöka provköra under eftermiddagen. Det besvärligaste har varit att ta sig hit och passera alla vägarbeten på E20, säger Jens som kommer ifrån Skene.

Senare provkördes motorn utanför hangaren och befanns fungera perfekt.

– Den gick jättebra. Det enda som inte funkade var det gamla felet med generatorlampan, men det fixade Jens lätt. Det var brott på en kabel, säger Kurt Littorin nöjt efteråt.

– Det märks att Jens kan det här, men så är han ju också lärare i motorteknik. Honom slår man inte på fingrarna när det gäller motorer.

Nästa steg blir att montera ur tanken och byta bränslepumparna. När det är klart så är det dags för rengöring, tvättning och vaxning av kroppen. Kurt räknar med att det är minst ett par, tre veckors arbete innan det är dags för första flygning.

Den ska nya motorn ska nu ha 2 000 färska gångtimmar framför sig om vi tar hand om den väl.

Kurt och Jens diskuterar tekniska lösningar. Bild: Janne Andersson

Jens Berglund premiärprovkör den nya motorn. Bild: Bosse Knutsson

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)