Lyckad segelflygdag i Lidköping

Publicerad av Rasmus Johansson

– Det var kö redan 9:50, vi gjorde första starten prick 10:00 och sedan körde vi för fullt ända fram till 16:00, säger Claes Hägnander som var kö- och betalningsansvarig vid Segelflygets dag i lördags.

Totalt flögs inte mindre än 36 starter varav en inbokad flygning med ett svensexegäng.

– Det flöt på bra, inte minst tack vare de medlemmar som hjälpte till på marken. Och de flesta av besökarna verkade mycket nöjda efter flygturen. ’Det här var det bästa jag varit med om i livet’, var en kommentar jag hörde, säger Claes.

– Dessutom hade vi besök av NLT som gjorde ett reportage om dagen. Tyvärr hann vi aldrig flyga med dem. Men det får vi se till att göra en annan gång.

Förutom de som ville flyga, så kom också en mängd personer i sällskap med dessa ut till fältet.

– Det bara fyllde på hela dagen. Alla vi funktionärer var överraskade över hur många som kom.

Den flygande personalen bestod av Börje Ragnarsson, Janne Nord och Göran Bristav som flög med passagerarna i Twin III:an och Duo-Discusen. I bogserkärran UDL, satt Bosse Knutsson och Thomas Pyls. De plus ett antal hårt arbetande markfunktionärer har gjort storartad insats för Segelflyget och förtjänar ett stort tack. TACK!

Vi i Lidköpings Flygklubb är mycket nöjda med Segelflygets dag 2021 och önskar alla besökare välkomna till nästa års publika segelflyghöjdpunkt.

Samtliga bilder är tagna av Thore Gustafsson.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)