Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Joel gjorde första EK-starten

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Från låg nivå 2020 så kom vi igång med en fin intensivvecka för certifikatskolning andra veckan i juli, 2021. Joel och Ambjörn fick fem fina dagar för flygning. Integration av teori på morgonen och flygskolning på eftermiddagar är bra. Vädret med lagom termik och behaglig värme gjorde att varje dag i luften sporrade alla inblandade att göra sitt bästa.

Söndagen den 29 augusti började med lite tråkigt medelhöga moln som dock solen hjälpligt torkade bort. Dock blev den nordostliga vinden till ett förtret då den sopade bort all termik men gav istället en stabil vind på höjd.

Joel gjorde under dagen två av sina första EK-starter med bravur. Det var ingen match för honom med sidvind på bana 06. Under årets tidigare skoldagar har vi haft haft ganska mycket sidvind, så den här dagen var inget nytt. Grattis Joel!

För hemsidesredaktionen berättade Joel Mehammer Lannergård om sina upplevelser av den allra första ensamflygningen: ”Jag var lite nervös inför första starten och det var lite utmanande med sidvinden, men samtliga flygningar innan EK hade kännts jättebra.

När jag kom upp på över 300 meter var luften jättelugn, utan kytt, och kände jag att jag kunde det här. Landningen var lite utmanande vinden, men den blev helt ok, även om jag kom lite för långt till höger på banan.

Andra flygningen var jag mindre nervös och allt gick jättebra. Det här var det roligaste jag någonsin gjort”, sa en mycket nöjd Joel efteråt.

Nöjd pilot. Joel Mehammer Lannergård har gjort sin första EK-start.

Årets grundskolning till certifikat har, frånsett intensivveckan, bara varit på helger men nu i höst då fler elever har tillkommit kanske vi får ta till några vardagskvällar i september.

Under söndagen var två av nästa års elever, Jean-François Chardon och Rasmus Johansson, på studiebesök för att göra en provstart i HT. Något som var mycket uppskattat. Vi har även en tredje elev, Johanna Johansson, från Hasslösa, som ska börja flyga med oss.

Tycks som segelflyget kan bli en sport för fler om alla makter står oss bi. Lagom tekniskt utmanande med vistelse utomhus i vår vackra natur gör att även flickor söker sig till segelflyget.

Uppbogsering har fungerat ypperligt då Kurt Littorin är ankaret och har full kontroll på materielen.

Magnus Kjällström

Magnus Kjällström

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)