Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Möt våra nya elever

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Efter ett fjolår helt utan grundskolning är det nu mycket glädjande att vi åter är igång med utbildning till segelflygcertifikat. Årets elever heter Ambjörn Lannergård och Joel Mehammer Lannergård, och de är för närvarande i full gång med de första starterna under Magnus Kjällströms ledning.

Ambjörn är utbildad flygingenjör, något som han dock aldrig arbetat som.

– Jag driver tillsammans med min fru, Torunn, Husaby Hästklinik. Men flygintresset har alltid funnits där och jag har sedan 15 år tillbaka motorflygcertifikat och runt 200 timmar på det. Det är ju inte så mycket och det har mest blivit flygning för att hålla liv i certet, säger Ambjörn, som nu tillsammans med sonen Joel lär sig grunderna i segelflygning.

– Det är en berikande dimension av flygning. De första starterna upplevde jag det väldigt annorlunda att flyga med den andra handen. Det är mycket mindre rörelser och känsligare roder, men redan nästa dag gick det bättre och det är jättekul att kunna göra detta ihop med Joel, när han nu bestämde sig för att ta certifikat.

Joel tog under fjolåret tre provlektioner i segelflyg med Magnus Kjällström på Hovby, men skolningen kom av pandemiskäl aldrig igång.

– Det är skitkul att vi nu har kunnat börja på riktigt, och det är en härlig känsla att segelflyga, säger Joel som redan provat på att flyga termik.

Han har förutom att han flugit med pappa, även hållit på med modellflygning, och till hösten blir det ytterligare ett steg i flygkarriären.

– Jag har kommit in på flygtekniskt gymnasium i Ljungbyhed. Det var mitt förstahandsval och nu väntar tre år i Ljungbyhed. Mamma är väl inte jätteglad att jag ska flytta så långt bort, men jag är mycket nöjd, för i framtiden vill jag jobba med flyg, säger Joel innan han tar plats i HT för ytterligare en lektion.

Nyss nedkommen från sin senaste start konstaterar pappa Ambjörn:

– Det här med segelflygning är något som vi förhoppningsvis kan hålla på med tillsammans i många år.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)