Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Vårtecken på Hovby flygplats

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Klubbens Dimona är nu klar för flygning. Litto, Claes, Thomas och Bengan har tillsammans med övriga klubbmedlemmar gjort en årstillsyn, bytt bromsslangar till hjulbromsarna, målat propellern och installerat de nya positions- och stroboskopljusen i vingspetsarna.

Värt att notera är att den prognosticerade tidsåtgången för arbetet hölls med nästa kuslig exakthet: När maskinen monterades ner den 15 januari, trodde man att det skulle vara klart ’i mitten på mars’, och det får man väl säga att den 16:e är.

Bosse Knutsson gjorde den första starten och var mycket nöjd efter säsongspremiären.

– Det kändes så jäddra gött. Bara det att säga i radion att ’David Ludvig taxar ut till väntplats’, göra motorkörningen och sedan ställa upp för start och gasa på är en väldigt speciell känsla, säger Bosse och fortsätter:

– Maskinen fungerade väldigt bra och särskilt arbetet med hjulbromsarna var väl investerad tid och pengar. De tog mycket bättre, med bättre känsla och var helt synkroniserade.  

För den som vill flyga Dimonan är det som vanligt lämpligt att se till att den värms före start så länge det är kylig väderlek. Allt för att spara motorn så mycket som möjligt.

Nu ser vi fram emot en säsong med många, roliga och säkra flygningar, både i Dimonan och klubbens övriga segelflygplan.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)