Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Henrik Lundqvist gratulerar Lidköpings Flygklubb till 30000 kronor

Publicerad av Rasmus Johansson

Unibet och ishockeymålvaktslegendaren Henrik Lundqvist har delat ut pengar ur den så kallade 30/30-fonden. I konkurrens med 100-tals andra svenska idrottsklubbar har man beslutat att Lidköpings Flygklubb är en av de 30 klubbar som får motta 30000 kronor till verksamheten. Se ’Henkes’ gratulationsvideo ovan.

’Vi har svårt att tänka oss en bättre plats att lära sig vikten av respekt, schysst idrottskultur och allas likavärde än däruppe i luften, seglandes på molnen’, säger Henrik i videon, och fortsätter:

’Segelflygklubben i Lidköping har en klar bild över vad som krävs för att få föreningen att lyfta och vi hoppas att ett bidrag ur 30/30-fonden blir ett bra tillskott’.

På söndag den 11 oktober mellan klockan 15:00 och 17:00 kommer en digital prisutdelningsgala att hållas där vi officiellt får motta priset.

– Det är pengar som är mycket välkomna. Vi har, precis som alla andra föreningar, haft en svår säsong på grund av corona och har inte bedrivit någon skolverksamhet, säger LFK:s ordförande, Börje Ragnarsson.

– Nu hoppas vi att kunna ta emot och utbilda nya segelflygare nästa år och då kommer pengarna väl till pass.

I nästan 14 år var Henrik Lundqvist förstemålvakt i New York Rangers och mellan stolparna på Madison Square Garden har han varit en av NHL:s bästa målvakter i modern tid. På senare tid har han dock fått allt mindre speltid och i förra veckan meddelades att Henrik köps ut från klubben.

Kanske får han mer tid att dela ut ännu mer pengar till svenska idrottsklubbar?

Övriga klubbar som får 30000 kronor: Borås Fältrittklubb, Bulltofta Bowlingklubb, Eskilstuna United/Hjärta United, FBC Bollnäs, Gällivare SK Brottning, Göteborgs Rullstolsbasketklubb, Hagaströms SK Skridsko, Hammarby IF Basket, HK Hearts, Julle United Dansförening, Jönköping Curling Club, Kumla Funktionshindrades Motorklubb, Landskrona Atletklubb, Lugi Judo, MF 19 – Malmö Fäktklubb, Neuro Kronobergs läns- och Parasportförening, Norrköping Panthers Amerikanska Fotbollförening, Piteå Sportdykarklubb, Prima eSportsförening, Ramnäs Cykelklubb, Sigtuna Bågskytteklubb, Simsällskapet Delfin, Söderhamns Skateboardförening, Stockholm Baseball och Softballklubb, TIP Generations Höör, Umeå Parasportförening, Veddige Varberg Volleybollklubb, Veberöds Badmintonförening samt Vingåkers Ryttarförening.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)