Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Segelflygets dag i Lidköping ställs in

Publicerad av Rasmus Johansson

Det blir på grund av Coronaviruset ingen Segelflygets dag på Hovby i år. Vid Lidköpings Flygklubbs styrelsemöte beslutades att vi inte kommer att delta i det årligen återkommande evenemanget som brukar locka många intresserade ut till fältet.

Smittspridningen av Covid-19 beräknas öka efter att semestrarna är slut och när skolorna startar. Eftersom Västra Götalandsregionen tillsammans med Gotland är en av de platser som har störst smittspridning just nu, beslutade styrelsen under söndagen att inte delta i Segelflygets dag.

Även om smittorisken av Folkhälsomyndigheten fortsatt bedöms som låg gör vi bedömningen att den nära kontakten i cockpiten i ett segelflygplan är som gjord för att överföra smitta, och vi vill inte utsätta varken piloter eller passagerare för den extra risk en provtur innebär. Därför kommer vi inte att delta i årets Segelflygets dag, utan ser fram emot nästa år. För att läsa mer om vilka klubbar som deltar i Segelflygets dag, klicka här.

Det beslutades också av samma skäl att inte hålla någon grundskolning eller göra några PR-starter. Även om detta innebär ett avsevärt ekonomiskt avbräck för klubben så anser vi att människors hälsa måste komma i första hand. Redan sålda presentkort på PR-starter gäller även under nästa år.

När det gäller skolning så kan LFK:s medlemmar i samråd med läraren komma överens om att vid behov göra till exempel inflygnings- och kontrollstarter. Klubbens medlemmar kan också göra passagerarstarter med familjemedlemmar och andra som man redan umgås med under nära och regelbundna former.

Ovanstående gäller tills vidare.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)