Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Breaking News!

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Tiden för tävlingen börjar närma sig och saker börjar falla på plats för oss i tävlingsorganisationen. Vi har fått in anmälningar från 17 flygplan totalt (21 piloter om man räknar in tvåsits).

Vi har beslutat att DM skall hållas i två klasser:

  • DM Västra 2019 Klubb

  • DM Västra 2019 18-Meters

Detta innebär sammanslagning av klasser där högvärdiga tvåsitsare (DG1000) och standardklassen (LS8) tävlar tillsammans med 18 metersflygplanen i en klass som benämns 18-Meter. ASK21 flyger i klubbklass. I båda klasserna kommer koefficienter användas. Denna indelning ger följande:

Klubbklassen

Björn Regnström LS1-d

Mats Nyström/Sten Wollter ASK21

Hans Forsberg LS3

Odd Magnusson Discus Bt

Bengt Svensson ASW-19B

Mats Karlsson Discus B

Torgny Gunnarsson LS3a

Ingemar Sjöholm Discus B

Malin Torell LS7WL

18-Meters

Martin Ekdahl DG 1001S

G.Ericsson/D. Gustavsson DG 1000

Börje Ragnarsson LS6C-18

Elke Lullau LS8

Fredrik Persson LS8

Bengt Nilsson Ventus 2cM

Peter Olsson ASG29

Bengt Karlsson LS8-18t

RST-Online DM

Vi har också en nyhet som vi tycker är mycket rolig. Vi kommer använda oss av RST-Online med dess nya DM funktioner för administration och poängberäkning av tävlingen. Detta bör leda till stora förenklingar för alla, i synnerhet oss arrangörer. Vi kan förvänta oss snabba och exakta resultatredovisningar. Vi har dessutom förmånen att ha Bengt Nilsson med som deltagare i tävlingen så eventuella frågeställningar bör kunna lösas smidigt.

Tävlingen finns nu publicerad på RST-Online så där finns nu brytpunktslista, lokala regler och själv check-in. De två klasserna ”klubb” och ”18-meter” är upplagda som två tävlingar och redovisas var för sig. Din uppgift nu närmast är att gå in på sidan och bekanta dig med den, studera innehållet och göra din själv check-in. Registrera dig i din klasstävling enligt ovanstående lista.

Brytpunkter

Brytpunktslistan som används för tävlingen är en beprövad lista som Herrljunga Flygklubb har skapat och använt.

Den återfinns om man följer länken på RST-Online. Länken tar dig till ”Worldwide soaring turnpoint exchange” och Herrljunga FK:s sida där. Filen finns i olika format som skall passa alla instrument. Ett möjligt problem med filen är att den innehåller många brytpunkter och att äldre utrustning (typ vissa Cambridge) kan ha en begränsning hur många brytpunkter den klarar av.

Om någon deltagare får problem med detta bör man kunna editera bort brytpunkter som uppenbart ej kommer att användas. Rådgör gärna med mig om detta.

För frågeställningar kring dessa ämnen, hör av er till Tomas Olsson, 0704610170.

Vänliga hälsningar, Lidköpings Flygklubb

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)