Guldmedalj till Litto

Publicerad av Rasmus Johansson

Vid en cermoni vid Svenska Flygsportsförbundets möte i Malmö den 23 mars tilldelades Lidköpings Flygklubbs egen hustomte och mångårige medlem, Kurt ’Litto’ Littorin, förbundets guldmedalj för sina mångåriga insatser för segelflyget.

Alla som känner Litto vet vilken arbetsmyra han är, och nu har han belönats med Svenska Flygsportsförbundets guldmedalj nummer 83. Kurt lägger ner mängder med arbete på vår klubb och är även delaktig vid ungdomsläger runt om i Sverige och Europa.

– Segelflyget har varit mitt intresse hela livet, säger Kurt, som var lite tagen av utmärkelsen, när han offentliggjorde det vid styrelsemötet idag.

– Jag har varit med sen slutet på 40-talet då jag sprang omkring på Sävarefältet, precis intill där vi bodde. När jag var 12 år fick jag göra en start i baksists på en Kranisch, och 1956 började jag segelflyga och tog mitt certifikat när jag var 15, säger Kurt och visar stolt upp medaljen.

Hela klubben och styrelsen gratulerar Kurt till medaljen.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)