Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Sträckflygkurs med Lidköpings FK

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Lidköpings Flygklubbs skolchef, Magnus Kjällström, har satt samman en kurs för dig som vill lära dig sträckflyga på RST-nivå. Alla medlemmar som någon gång känt suget att flyga lite längre bort från fältet och vill utveckla sin flygning har här chansen att få lära sig av klubbens rutinerade piloter.

I kursen ingår både teori och praktisk flygning. Deltagarna bör vara i flygtrim och väl influgna på den flygplanstyp som används vid utbildningen. Man ska ha minst tränat utelandning enligt certifikatplanen och kunna flyga termik hjälpligt. De flygplan som kommer att användas är UHT, UYH och UEV.

Första teorilektionen, bestämmelser, hålls den 29 april. Den 2 maj behandlas flygmaterial, GPS och navigering den 7 maj, och vid den sista teoriträffen den 9 maj lär vi oss meteorologi för sträckflygare.

Eventuellt kommer vi också att ta upp radiokommunikation. Äldre piloter som vill förkovra sig är även de välkomna att delta för att fräscha upp sina kunskaper.

Under teorilektionerna ska vi ta fram lämpliga korta banor som vi ska flyga under den praktiska delen av utbildningen. Datum för detta är lördag 18 maj, lördag 25 maj, söndag 1 juni och torsdag 6 juni. Det blir korta banor för att inte inkräkta på den vanliga flygaktiviteten. Kostnaden är vanlig timtaxa eller paket, allt efter vad man själv valt att betala.

Anmälan sker till Magnus Kjällström via mail.

Kursplan i pdf kan läsas här.

Lämpliga artiklar i Segelflyghandboken:

SHB 631

SHB 635

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)