Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Höstmötet 2017

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat
Mötet inleddes med att ordförande Börje Ragnarsson hälsade medlemmarna välkomna och efter sedvanliga mötesformalia redogjorde kassören, Claes Hägnander, för det ekonomiska läget som är mycket gott.

– Ett bra år, sammanfattade Claes.

Klubben har ansökt om bidrag från kommunen för att renovera klubblokalen. Mötet beslutade att medlemsavgifterna ska vara oförändrade under 2018, då Segeflyget inte höjer sin avgift mot klubbarna.
PR-flygningarna har genererat bra inkomster, även om vi har en del flygningar kvar att göra för tidigare sålda presentkort. Förslag finns om att införa en fast dag varje vecka då vi flyger PR-flygningar under förmiddagen. Vi kommer att fortsätta sälja flygningar via LiveIt och ska även ansluta oss till Upplevelse.com.

Thomas Pyls informerade om de nya certifikatreglerna under FCL som börjar gälla under nästa år. I korthet innebär det att alla segelflygare, oavsett aktuell och historisk flygtid, under varje 24-månadersperiod ska göra två starter med lärare.

Skolchefen, Magnus Kjällström, kunde rapportera om ett mycket lyckat år för skolverksamheten. Totalt har Magnus, tillsammans med övriga lärare, skolat fram inte mindre än åtta C-diplom och fem certifikat. Vid mötet delade Magnus ut C-diplomen till Frank Larsson, Andreas Karlsson, Bertil Gereonsson, Axel Laruin, Carl Johan Eklund och Gamzat Kamalov. Nicolina Fredriksson och Emil Åstebro var inte med på mötet men har sin diplom att hämta vid nästa besök på klubben.

Börje Ragnarsson informerade därefter om Billingehuskonferensen där klubbens juniorer tilldelades Danewidstipendiet och får ha förbundets LS-4 under 2018.

Börje redogjorde också för klubbens prestationer i Rikssegelflygtävlingen, RST. Bäst lyckades, som vanligt, Janne Nordh, som vann i princip allt utom hastighetsmomentet. Klubben kom på en andraplats i Segelflygallsvenskan. För övriga resultat se RST-online.

Janne Nordh ska under säsongen 2018 delta vid SM som hålls i Eskilstuna, Räyskäla Masters och VM i Polen. I klubben finns planer på en kurs i segelflyginstrumentering, ett studiebesök på F7 och dessutom planeras för ett läger på Ålleberg eller i Dala Järna under vecka 27 när Big Power Meet återkommer till Lidköping och Hoby.

I övrigt siktar vi på seger i Segeflygallsvenskan.

 

Spara

Spara

Spara

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)