Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Emil till Ungdoms-SM

Publicerad av Rasmus Johansson

Under den mycket regniga lördagen åkte tre av Lidköpings Flygklubbs elever, Andreas Karlsson, Bertil Gereonsson och Emil Åstebro till Falköping för att vara med på Ungdoms-DM i landningstävling.

Det ihärdiga regnandet ställde till en hel del besvär för arrangörerna. I Falköpingstrakten kom 23 millimeter regn under dagen.

– Det blev mycket väntan och vi hann precis flyga med alla, säger tävlingsledaren Tage Åkesson.

– Stråket där vi landade förvandlades till lervälling och ASK:n såg ut som om den varit med i en terrängbilstävling när vi var klara.

Man hann ändå med tre starter per tävlande, en inflygningsstart och två tävlingsstarter. Totalt deltog sju piloter, tre från Falköping, tre från Lidköping och en från Göteborg. Segrade gjorde Jonathan Hansson från Falbygdens FK, tvåa kom Erik Tidstrand från Göteborgs SFK och på tredje plats kom Lidköpings Emil Åstebro.

– Det var väldigt roligt, säger Emil, och berättar vidare om sin taktik:

– Jag försökte göra ett så normalt varv som vanligt och komma in med ganska lite broms under utflytningen för att sedan ta ut fullt när det var dags för sättning. Det funkade bra och jag fick 30 poäng på första landningen och 4,1 på andra.

På grund av vädret kunde man inte flyga högre än 250 meter.

– Det blev ett varv i nerflygningssektorn och sen ut på medvinden. Men det var väldigt roligt att starta med vinsch. Det sköt verkligen på uppåt, säger Emil som nu är kvalificerad till Ungdoms-SM som hålls i Arboga den 23 september med reservdag 24.

– Hoppas det ska gå bra. Jag har ju inte varit med på sådant här tidigare, men det kanske inte de andra deltagarna har heller, avslutar Emil.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)