Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Rapport från Tjeckien

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Segelflyglägret anordnat av Västergötlands Flygsportförbund hölls i år i Hronov Flygklubb i Tjeckien och pågick vecka 30-31. Från vår egen flygklubb var Kurt Littorin och jag med bägge veckor. Börje Ragnarsson och Eric Granath anslöt sista veckan. Andra klubbar som deltog i lägret var Göteborgs Segelflygklubb, Borås Segelflygklubb, Falbygdens Flygklubb och Borlänge Flygklubb, där både juniorer och seniorer deltog.
Första veckan bjöd på ”typiskt” segelflygväder med mycket regn och turistande tyvärr… Dock var det emellanåt uppehåll och ibland termik, vilket gjorde att alla juniorer fick chansen och flyga in sig på det nya fältet.
Andra veckan bjöd på desto bättre väder med sol och värme, där termometern nådde över 35 grader vissa dagar. Alla fick chansen och flyga en längre flygning och även testa på sträcka för de mer rutinerade. Förhållandena i Hronov var olika det vi är vana med här hemma. Fina cumulus, men hade man inte koll på terrängen kunde man istället finna sjunk under molnen. Det gällde att hela tiden hålla koll på var man hade vinden ifrån och söka termik på vindsidan av bergen som ibland stack upp en 800 meter över backen.
Lidköpings flygklubb hade även med sig sin Duo Discus, och den fick testa på sin första utelandning med undertecknad bakom spaken. Allt gick fint där ned- och uppmontering gick smidigt med pigga juniorer.
Summan av allt tror jag alla är nöjda med lägret där jag tror de flesta deltagare fick mersmak för att delta på liknande läger!
Alexander Scott

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)