Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Hat trick för Nordh

Publicerad av Rasmus Johansson

Tävlingarna på Sundbro hölls 10 till 17 juni och var väl inte helt lysande vädermässigt.

– Första tävlingsdagen var på söndagen och vädret var minst sagt svagt. Vi flög på mellan 400 och 1000 meters höjd hela tiden. Hälften landade ute, och jag kom hem på en nionde plats. Dock blev det väldigt låga poäng, så jag förlorade inte så mycket, berättar Janne.

Andra tävlingsdagen blev inte förrän på onsdagen, men då var vädret mycket mer gynnsamt. Janne och teamflygarkompisen Richard Swanström från Motala tog hem första respektive andraplatserna.

– Vi rundade Borlänge TMA och molnbasen var på bortåt 2300 meter.

Dag tre på torsdagen kom ingen i mål.

– Vi mötte en front. Efter den fanns det inget och det blev ett dödsglid för alla.

Dagen vanns av David Gustavsson från Borås och Janne kom på fjärde plats, några hundra meter kortare och fyra poäng efter. I totalen ledde Janne på 1656 poäng före David Gustavsson på 1619 och Herrljungas Simon Landqvist på 1608 inför den sista dagen som blev på lördag.

– Nu visste man ju att det här var sista dagen, så det var väldigt spännande. Lite regn och utflakade moln, men jag och Richard åkte båda snabbt, och sen var det en nervös väntan på konkurrenternas resultat. Det höll, i alla fall för mig, och den tredje raka SM-segern var ett faktum.

– Simon Landqvist tog andraplatsen och David Gustavsson tredje, så det var Västergötland som totaldominerade prispallen, säger en mycket nöjd Janne Nordh.

Nu finns det de som undrar om du ska åka i open-klassen nästa år?

– Nej, det tror jag verkligen inte. I så fall får de ge Agda en riktigt bra koefficient, skrattar Janne.

I stället ska Janne och Rickard om en månad bege sig till EM som hålls i Tjeckien och sedan blir det VM i Polen 2018 för dem båda.

Lidköpings Flygklubb gratulerar naturligtvis Janne till segern och till ett äkta hat trick.

I open-klassen segrade Börje Eriksson, Uppsala, före Peter Cutting, Malmö, och på tredje plats kom Göran Ax från Landskrona. För fullständiga resultat klicka här.

Spara

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)