Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

EK för Bertil och Emil

Publicerad av Rasmus Johansson

På bilden kan ni se vilka glada piloter vi har. Inget att undra på då de med bravur gjorde sin första ensamflygning. Även som de är våra yngsta elever denna årskull.
Tidsagskvällens väder var som gjort för våra övningar med bra vindar och väldigt bra siktförhållande då man lätt kan se jordens krökning vid horisonten. Vi kunde också flyga på stråk 06 vilket gjorde att solen inte var ett hinder utan mer till hjälp.
Det har också varit ett nöje som lärare följa Bertil och Emils framåtanda och intresse. Redan under våra teori kurser fanns det där genuina intresset att lära mer om flyg och hur man blir en bra pilot. Efter ytterligare en EK-start så ansöker vi om C-diplom, vilket delas ut på hösten mötet.
Vi fortsätter under sommaren men får ett stillastående då Big Power Meeting går av stapeln på Hovby under vecka 27. Under vecka 28 tar vi dock igen den förlorade tiden och flyger hela dagarna.
Under vecka 29 kommer det att finnas möjlighet att flyga sträcka med kunniga seniorer. Denna vecka är tänkt för fjolårets elever men andra medlemmar kan också hänga på. Torbjörn Olsson håller i planeringen.
 
SEL 313
Magnus Kjällström

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)