Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Årsmötet 2017

Publicerad av Rasmus Johansson

Efter sedvanliga mötesformalia föredrogs styrelsens verksamhetsberättelse för det gångna året och kassören, Claes Hägnander, redogjorde för den ekonomiska situationen i klubben.
Totalt har i klubben gjorts 1844 starter och 1054 flygtimmar. Detta placerar klubben på tredje plats för antal starter och på femte plats för antal flygtimmar bland Sveriges 70 flygklubbar.
Klubben har haft 9 elever (3 juniorer och 6 seniorer) under utbildning. Tre elever är klara med C-diplomet och sex är klara med segelflygcertifikat.
2016 firades klubbens 75-årsjubileum med en välbesökt träff i Vinninga. Klubben har 70 medlemmar varav 45 aktiva segelflygare.
Den utåtriktade verksamheten har under året bestått i ett 70-tal PR-flygningar med intresserad allmänhet och under segelflygets dag, den 20 augusti, genomfördes ytterligare 25 PR-starter.
Årets tävlingsverksamhet har innehållit allt från VM-deltagande till klubbens landningstävlan. Janne Nordh slutade på 15:e plats vid VM i standardklassen, som hölls i Litauen. Vid SM i Feringe vann Janne racingklassen.
Vid DM i Skövde, Västra regionen, deltog sju piloter från Lidköpings Flygklubb. Vann gjorde Torbjörn Hägnander och Claes Andersson kom på andra plats.
Från Rikssegelflygtävlingen – RST – 2016 har inrapporterats 83 resultat från klubben. Från LFK deltog 15 klubbmedlemmar. Alexander Scott vann hastighets-momentet i klass 2. Janne Nordh flög längst och vann distansmomentet i allmänna klassen. Han var också tillsammans med Torbjörn Hägnander och Janne Andersson med i LFK Team 1, som kom trea i hastighet för tremannalag. Lidköpings Flygklubb slutade på fjärde plats i Segelflygallsvenskan. Klubbens landningstävling vanns av Anders Stenström.
Klubbens medlemmar har gjort 103 distansflygningar inklusive DM, SM, VM med en sammanlagd distans på 20714 km.
Klubbens styrelse består efter mötet av Börje Ragnarsson, ordförande, Claes Hägnander, kassör, Bosse Knutsson, sekreterare, Ingemar Ivarsson och Janne Andersson, ledamöter samt Julia Gröndahl och Kurt Littorin, suppleanter.
Planeringen för 2017 innefattar förutom den vanliga segelflyg- och PR-verksamheten deltagande i SM och DM 2017. Man ska också delta i ett segelflygläger i Tjeckien. Skolverksamheten pågår under maj till september
Mötet avslutades med fika och ett föredrag av Leif Sendelius som berättade om sina upplevelser som lagmedlem vid VM i öppna klassen i Australien.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)