Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Höstmötet 2016

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Ordförande Börje Ragnarsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade Lidköpings Flygklubbs höstmöte 2016 öppnat, varefter kassören, Claes Hägnander, redogjorde för det ekonomiska läget som befanns vara gott. Beslut togs om att behålla medlemsavgifterna för 2017 oförändrade från 2016. Tänkbara investeringar för den närmaste framtiden är nya radioapparater och eventuellt ny golvbeläggning i hangaren.

Magnus Kjällström berättade om årets skolning och delade ut C-diplom till Ingemar Ivarsson och Erik Granath. Rickard Johansson har också tagit C-diplom men var bortrest.

Magnus Kjällström har tilldelats Flygsportförbundets förtjänstmedalj, vilken han mottog av ordföranden. Även Thomas Pyls har fått FSF:s medalj, men var inte närvarande.

Årets tävlingsverksamhet har innehållit allt från VM-deltagande till klubbens landningstävling. Janne Nordh slutade på 15:e plats vid VM, som hölls i Litauen. Vid SM i Feringe vann Janne racingklassen. Torbjörn Hägnander vann DM i västra regionen med Claes Andersson på andra plats.

Från RST 2016 rapporterades flera resultat. Bland annat Alexander Scott som vann hastighetsmomentet i klass två. Janne Nord åkte längst och vann distansmomentet i allmänna klassen. Han var också, tillsammans med Torbjörn Hägnander och Janne Andersson, med i LFK Team 1 som kom trea i hastighet för 3-mannalag. Lidköpings Flygklubb slutade på fjärde plats i Segelflygallsvenskan.

Årets landningstävling vanns av Anders Stenström.

Ordförande Börje informerade om den bilträff, Big Power Meet, som kommer att hållas på Hovby flygfält 6 till 8 juli. Träffen kommer enligt planerna att dra massor med besökare och kommer att hindra oss från att använda fältet under minst en vecka, 2 till 9 juli. Några detaljerade planer finns ännu inte att tillgå, men vill vi flyga får vi förlägga verksamheten till någon annan lämplig plats under denna tid.

Efter mötets avslutande informerade Elin Sandblom, nationell kvinnosamordnare åt Segelflyget, om hur man bäst värvar och behåller medlemmar i segelflyget.

Tobjörn Olsson informerade om Camp Hronow, Västergötlands Flygsportförbunds segelflygläger 2017, som hålls i Tjeckien 22 juli till 5 augusti. Mer information kan ni läsa här.

Vidare informerade Torbjörn om förhandlingarna om en ny, utökad Sektor Hasslösa. Det nuvarande förslaget ser bra ut för oss. Om det godkänns kommer Lidköpings stad stad att ingå i sektorn och vi kommer också att få förbindelse med Sektor Vedum söder ut. En mindre närsektor kommer också att upprättas. Om förslaget går igenom.

Avslutningsvis berättade Janne Nordh om sina äventyr på VM i Litauen och om hur hans Discus varit på omlackering i Polen.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)