Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Janne Nordh på VM

Publicerad av Rasmus Johansson

VM i standard-, 20-meter/tvåsits- och klubbklasserna hålls i Pociunai i Litauen. Tävlingen startar söndag 31 juli och ska vara avgjord den 13 augusti.

På plats för Sverige och Lidköpings Flygklubb är Janne Nordh. Janne, som är i högform vad det verkar på hans nuvarande ställning i RST och hans resultat på SM tidigare i år, tävlar i sin trogna Discus 2T i standardklassen. Motstånd saknas inte. Bland 40 andra piloter i klassen märks regerande standardvärldsmästaren Bert Schmelzer från Belgien, Sebastian Kawa, Polen, och Robert Schröder, Tyskland. Richard Swanström, också i Discus 2T, tävlar även han i standard.

I 20-meter/tvåsits-klassen tävlar Ronny och Gunilla Lindell för Sverige. De är tidigare medaljörer och har stora förväntningar på sig. Men det finns flera andra duktiga piloter, bland andra Steve och Howard Jones från Storbritannien, som är regerande mästare i klassen.

Per Carlin och Gunnar Axelsson är de svenska representanterna i klubbklassen. Här finns bland de 50 deltagande piloterna en rad kända namn som Erik Bernard och Killian Walbrou, båda fransmän, och många – väldigt många – andra.

Lidköpings Flygklubb önskar Janne och de andra svenskarna ett stort lycka till!

Länk till tävlingens hemsida: http://www.wgc2016.lt/

Länk till resultatsidan: http://www.soaringspot.com/en_gb/34th-wgc2016/results

Länk till tracker: http://glider.tracking.lt/index.php?lng=lt&login=1

Länk till Rickard Swanström tracker, via Motala Flygklubb: http://APRS.fi    Sök på SM5BLS-9

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)