Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

LFK:s 75-årsjubileum firades

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Jubileumsträffen hölls i anslutning till klubbens årsmöte, vilket inleddes med att klubbens ordförande, Börje Ragnarsson, höll en tyst minut för Stig ’Johan’ Johansson, som gick bort tidigare i år.

Mötet fortsatte sedan med sedvanliga frågor, och när förvaltnings-, verksamhets- och revisionsberättelserna gåtts igenom beviljades styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2015.
Styrelsen består även fortsättningsvis av ordförande Börje Ragnarsson, kassör Claes Hägnander, sekreterare Bo Knutsson. Ledamöter: Roger Jonsson, Anders Gröndahl och Jan Andersson. Suppleant: Kurt Littorin.
Hans Christiansson har avsagt sig posten som huvudadministrator av hemsidan och IdrottOnline och han ersätts nu av Lars Karlkvist.

Mötet avslutades därefter och jubileumsfirandet tog vid. Jubileumsgeneralen Jörgen Olsson hade dukat upp välkomstdrink med tilltugg och minglet kunde börja. Stämningen var mycket god och många medlemmar gick ut för att beskåda Sävarefältet alldeles runt knuten, eller i alla fall den plats där det en gång fanns.
Ett bildspel med bilder från klubbens historia hade iordningställts och blev mycket uppskattat. Så uppskattat att deltagarna fick övertalas att sluta titta en stund medan kvällsmaten intogs. Den kom från Köttex och bestod av en exotisk planka med potatisgratäng och till dessert en chokladmascarpone. Mycket gott, kunde samtliga deltagare intyga.

Efter maten fortsatte samvaron och nostalgin stod som spön i backen. Men även framtidsplaner smiddes och detta pågick långt fram på kvällen.

Ett stort tack till arrangörerna av denna lyckade jubileumsträff: Jörgen Olsson, Torbjörn Olsson och Torbjörn Hägnander med flera.
Angående bildspelet med historiska (och nutida) bilder, så kommer det enligt planerna att läggas ut på vår hemsida. Väl där ska vi, med gemensamma krafter, förse bilderna med bildtexter innehållande all info vi kan uppbåda. Ett nog så intressant arbete som kommer att ta lite tid, men blir väl värt mödan. Och hittar ni fler intressanta bilder, så tveka inte att skicka dem till Janne Andersson.
Nämnas kan också att lördagen den 2 april kommer det att bli ett säkerhetsmöte på klubben, varefter hangarerna ska sopas och flygplanen monteras. Mer info om detta kommer senare.

För styrelsen, Janne Andersson

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)