Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Höstmötet 2015

Publicerad av Rasmus Johansson

Ordförande Börje Ragnarsson inledde mötet och hälsade medlemmarna välkomna.

Han inledde med det faktum att Lidköpings FK vann division 2 i RST och under 2016 alltså kommer att tävla i högsta divisionen.

Därefter redogjorde Magnus Kjällström för skolningen under året. Han konstaterade att det kanske inte är så lämpligt att vara på banan vid de första ek-starterna, då det kan upplevas svårt med referenser, ungefär som vid en landning på is. Vi har fem elever igång, varav tre, Julia, Willy och Diego under mötet fick sina c-diplom och därtill hörande, välförtjänta applåder.

Claes Hägnander stod för en sedvanlig noggrann redogörelse för klubbens ekonomi. Den är för närvarande god och vi har under året gjort en inte alltför blygsam vinst.

Mötet beslutade enligt styrelsens förslag på en höjning av medlemsavgiften för 2016. Det nya priset för seniorer är 1850 kronor och för juniorer 775. Höjningen genomförs för att täcka högre avgift till Segelflyget.

Vi kommer att byta motor i Dimonan under vintern. Arbetet beräknas börja i januari. Den ska också få ett nytt landningsställ.

Under vintern kommer LS-6:an IZ att få winglets. Thomas Pyls kommer att göra finliret medan klubbmedlemmarna får fixa slutfinishen.

Mötet beslöt att klubben ska införskaffa två stycken Oudie/Naviter IGC, portabla segelflygdatorer med färgskärm och logger.

Under 2016 kommer Skövde flygklubb att arrangera DM, en tävling för att fira 50-årsjubileumet av denna tävling. De hoppas på cirka 40 deltagare, varav naturligtvis LFK ska stå för en stor andel.

Jörgen Olsson berättade om planerna på en fest för att fira Lidköpings Flygklubbs 75-årsjubileum. Eventuellt i Vinninga med utsikt över Sävarefältet där allting började en gång i tiden.

Thomas Pyls har planer på att arrangera en LS-träff under första helgen i september.

Till det avslutande fikat så höll den till segelflyget återvändande Anders Stenström ett intressant föredrag om sitt jobb med Hercules-verksamheten på F7. Mycket uppskattat blev detta och det kan även bli fråga om studiebesök i framtiden, lovade Anders.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)