Teoriskolningen i full gång

Publicerad av Rasmus Johansson

Årets elever är Björn, Trine, Diego, Julia och Willy. Med på bilden är också Magnus Kjällström.

Vi har avverkat grunderna i, meteorologi, aerodynamik, flygmedicin, underhåll av segelflygplan, bestämmelser för segelflygning och en del flyglära. Följande ämne har vi framför oss, navigation, flygning teori samt radiokommunikation. 

Än så länge har följande personer varit de som hållit i utbildningen, Curt Littorin, Torbjörn Ohlsson och Magnus Kjällström Sel 313. Flera av våra duktiga lärare kommer att bli engagerade då vi börjar att flyga. 

Tanken är att samtliga ska flyga ensamma före midsommar, ingen omöjlighet om vädret står oss bi.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)