Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

DM i Lidköping 2014

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Ordförande Thomas Pyls öppnade mötet och hälsade ett drygt 20-tal medlemmar välkommna. Hans Christiansson presenterade klubbens flygverksamhet i siffror och det kunde till exempel konstateras att vi (och övriga segelflygsverige) flugit fler men kortare sträckor under året som var.

Leif Sendelius redovisade därefter sina upplevelser på Billingehuskonferensen.

Flygsäkerhetsarbetet kommer att fortsätta med kurser för piloter och flygledare under våren.

Medlemsavgiften till klubben höjs med 100 kronor till 1700 kronor för seniorer. Detta för att kompensera för den höjda avgiften för segelflygtidningen Nordic Gliding som ska öka utgivningstakten nästa år. Kassören Claes Hägnander meddelade att det går bra att betala medlemsavgiften redan nu om så önskas.

Mötet beslutade att gå vidare med Duo Discus-projektet. Med finishhjälp från medlemmarna ska Thomas Pyls reparera den Duo som klubben betalat en del av i förskott.

Lidköpings Flygklubb kommer under 2014 att stå som arrangör för DM i västra regionen. Ett antal klubbmedlemmar lovade (skriftligt) att hjälpa till under tävlingarna som ska hållas vecka 28.

Därefter var det dags för fika med bland annat en jättegod tårta som Leif Sendelius bjöd på för att fira att han äntligen återfått sitt cert efter en säsongs debatt med flygläkare och luftfartsmyndigheter.

Till sist flaggades det för en gemensam resa till flygvapenmuseet i Linköping, vilket intresserade många, och ett studiebesök på F7 vilket intresserade ännu fler. Mer info om detta kommer.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)