Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Periodisk besiktning och annat

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Senast sista juni ska samtiliga plan gås igenom, vaxas och rengöras. Inga större jobb väntas, men det är ändå en del att fixa. Litto leder arbetet i sin sedvanliga lågmälda stil. Om alla hjälper till så går det fort och vi slipper bli groundade i början på juli.

Så lite info om den gångna långhelgen: Det började med öppet hus på nationaldagen, då vi flög 10 pr-starter med nöjda besökare, visade fygplan och vår verksameten i allmänhet. Dessutom sålde vi korv och fika. Den försäljningen gick ’sådär’ för att uttrycka det milt – den totala vinsten blev 28 kronor. Men vi har en väldig massa bullar, dricka, korv och kaffe att sälja till oss själva!

På fredagen skulle det flygas, men då var vädret i närområdet synnerligen tveksamt. Den ende som fullföljde någon sträcka var Alexander Scott som kämpade sig runt en 17-milare på höjder mellan 500 och 800 meter. Hastigheten blev blygsam, men insatsen är lovande inför kommande tävlingar.

På lördagen skulle det också flygas. Vädret såg något bättre ut, men Dimonan läckte bränsle. Efter en massiv insats från Bengt Karlsson, Bosse Knutsson, Gösta Andersson, Kurt Littorin och flera andra var den läckande slangen bytt, men då var klockan alldeles för mycket för någon meningsfull flygning.

På söndagen skulle det jäklar flygas, men då ville inte vädret. Vi fixade istället banmarkeringarna och klippte gräset runt dessa. På eftermiddagen såg vädret flygbart ut, men inte mycket mer. Tre starter gjordes med varierande framgång gjordes. 

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)