Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Nyheter från ordföranden

Publicerad av Rasmus Johansson

Den 6 juni är det Sveriges nationaldag och dessutom öppet hus på Hovby flygfält. Lidköpings FK behöver nu en projektledare för detta. Det gäller att planera verksamheten inför och under dagen, samordna med övriga klubbar på fältet och se till att det finns funktionärer. Den eller de som är intresserad/e kan höra av sig/er till Thomas. Snarast.

Fram till midsommar ska vi låta bli att landa på Hasslösafältet. Där pågår numera kurser i avancerad bilkörning och det är inte kompatibelt med landande piloter i plastflygplan. Vissa helger kan vi dock använda fältet. Det står dock koner över hela banan. Mer info om detta kommer.

Från och med nu kommer det att finnas lärare och/eller instruktörer på plats på fältet varje lördag. Främst för att göra provstarter och kontrollstarter med de som så önskar.

Vid vardagsflygning måste vi, på förekommen anledning, ligga på Såtenäs frekvens – även i sektor Hasslösa. Detta efter en incident i veckan då F7 ville stänga sektorn men inte kom fram på klubbtelefonen. Vi ska även stänga sektorn när vi inte längre är kvar i den. Till exempel när vi är ute på bana utanför sektorn.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)